Folosirea obiectivelor

Partea I

Să începem cu puțină istorie: obiectivele au fost inventate de savantul Porta, în anul 1570, prin mărirea diametrului orificiului stenopa și adăugarea unei lentile convergente obținând o imagine mult mai luminoasă și mai clară. Ulterior au mai existat și alți numeroși savanți (Chevalier, Petzval, Frauendorfer, Steinheil, Goerz, Taylor, Zeiss, Abbe, Rudolf etc).

Astăzi, după sute de ani de studii, evoluție și perfecționare, obiectivele realizate prezintă caracteristici net calitative și performanțe superioare. Însă această diversitate îi pune de multe ori în dificultate pe fotografi: pe care să-l alegem? Întrebare grea, de vreme ce decizia va influența în mod clar calitatea fotografiilor! Iar fără obiectiv un DSLR nu ar exista, ar fi lipsit de viață.

Problema este că nu există vreo regulă în ceea ce privește utilizarea obiectivelor, deși avem trasate câteva linii în funcție de tipul de fotografie pe care vreți să-l practicați.  Dar pentru că nu vrem să vă plictisim noi cu o clasificare, vă lăsăm pe voi să ne spuneți: Ce obiective folosiți, de ce și când?

file0001162281290

Sursa fotografiilor: http://www.morguefile.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s